Browniji brez glutena

SESTAVINE:
Zelo čokoladni rjavčki iz mandljeve moke znamke Agona (#brezglutena)
Pri peki 60g razmaščena mandljeva moka nadomesti približno 100g navadne pšenične moke.
Za ta recept boste potrebovali
*70 g razmaščene mandljeve moke znamke Agona
* 20g zmletih mandljev znamke Agona
* 50g 100% kakava
* 180g eritritola (ali kokosov sladkor, navaden sladkor, rjav sladkor)
* 2 žlici stopljenega kakavovega masla
* 2 jajci sobne temperature (Zato, da se stopljeno kokosovo olje ne strdi v stiku s hladnimi jajci. Zadostuje, da jih vzamemo iz hladilnika in jih za 10 minut potopimo v vročo vodo iz pipe).
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 1 rumov sladkor ali žlica (lahko dve) ruma
* 1/2 žličke sode bikarbone
* 1/4 žličke soli
* čokoladne kapljice, koščki poljubne čokolade (neobvezno, a priporočljivo)
POSTOPEK:
Pekač (pribl. 20x20 cm) tanko poškropimo z oljem in ga obložimo s peki papirjem.
Pečico ogrejemo na 180 stopinj.
V veliki zmešamo gosto testo iz mandljeve moke, eritritola, kakava, jajc (sobne temperature), kakavovega masla (stopljeno), sode bikarbone, vanilijevega izvlečka, ruma in soli. Testo je precej bolj gosto in lepljivo od tradicionalnega testa za rjavčke. Zelo verjetno ni povsem gladko, a se zgladi med pečenjem.
Če uporabimo čokoladne kapljice jih vmešamo; za 2 žlici jih prihranimo za posip. Testo postrgamo v pekač, potem pa ga z mokrimi dlanmi pritisnemo k dnu. Po vrhu potresemo prihranjene čokoladne kapljice, pekač pa položimo v ogreto pečico za 25–30 minut. Pečen kolač se na sredini še trese, če potresemo pekač.
Pečen kolač hladimo vsaj 60 minut.
Potem pa dober tek!