fbpx

   Otvoritvena akcija: Darilo ob nakupu nad 10€.

Košarica
€0.00

Kokosov kolač s prelivom iz rdeče pese

BISKVIT:

  •    100g razmaščene Mandljeve moke znamke Agona
  •    40g kokosove moke
  •    2 jajci
  •    1 žlica sladila (eritritol, beli sladkor, kokosov sladkor)
  •    1 žlička ekstrakta vanilije
  •    200ml mleka
  •    30g stopljenega kokosovega masla
  •    1 žlička pecilnega praška
  •    ščepec soli
  •    10g kakava v prahu

PINK PRELIV:

  • 110g kremnega sira
  • 50g masla
  • 50g sladkorja v prahu
  • žlička ekstrakta vanilije
  • par kapljic pomarančnega soka1 žlica bio soka rdeče pese, ali več, odvisno, kakšno barvo in kako gost preliv želite

POSTOPEK:
Najprej ločimo beljake in rumenjake. Naredimo sneg. Rumenjake penasto umešamo s sladilom. Beljake nežno primešamo rumenjakom.V drugi posodi zmešamo vse suhe sestavine (razen kakava!) ter jih dodamo k mokri zmesi. Mešamo dokler ne dobimo gladke zmesi. Maso razdelimo na dva dela in k enemu dodamo kakav ter dobro premešamo. Oba dela nato izmenično vlivamo v namaščen pekač za marmoni kolač. Pečemo ga 35-45min na 180C. Ko je pečen ga pustimo, da se ohladi.

Nato pripravimo pinky preliv:

V posodo za mešanje damo maslo in kremni sir, oboje sobne temperature, da se lahko lepo povežeta in pri tem ne nastanejo grudice. Mešamo nekaj sekund dokler ne dobimo gladke mase.
Dodamo ekstrakt vanilije ter nekaj kapljic pomarančnega soka in za nekaj sekund na hitro premešamo. Nato dodamo sladkor v prahu, ki ga moramo obvezno presejati, saj s tem preprečimo nastanek grudic. Sladkor z mešalnikom na hitro oziroma v nekaj sekundah vmešamo v maso, da dobimo gladko fino puhasto kremo. Na koncu dodamo še sok rdeče pese. Če želimo bolj tekoč obliv ali pa bolj intenzivno roza barvo, preprosto dodamo še malo soka.
Kolač premažemo z oblivom in postrežemo!

Pecivo
Nazaj
Browniji brez glutena
Naprej
Italijanska lešnikova torta
[]