LCHF biskvitne rezine z malinami in maskarpone sirom
BISKVIT:
- 3 jajca
- 3 žlice razmaščene mandljeve moke Agona
- 3 žlice sladila v prahu po želji
- 1 žlica grškega jogurta
- 1 žlička vinskega kamna
- cca. 50 g svežih malin
- 2 žlici mascarpone sira
POSTOPEK:
V posodo ubijemo jajca in ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo sneg in ga prihranimo za kasneje. V posodo z rumenjaki dodamo vse ostale sestavine za testo: mandljevo moko, sladilo, grški jogurt in vinski kamen.
Sestavine z električnim mešalcem zmešamo v homogeno zmes za testo.
V zmes s slaščičarsko lopatko postopoma in rahlo primešamo sneg.
Pekač obložimo s peki papirjem in vanj enakomerno razporedimo zmes testa in ga postavimo v predhodno ogreto pečico na 170 stopinj Celzija za cca. 3 do 4 minute, samo toliko, da se na vrhu naredi nežna skorjica, to bo preprečilo, da bi maline in maskarpone sir med peko potonilo na dno testa.
Pekač z na kratko predpečenim biskvitom vzamemo iz pečice in po testu razpredimo sveže malin in maskarpone sir. Maskarpone sir na testo polagamo z žličko in ga dodatno nič ne sladkamo.
Pekač vrnemo v pečico in pečemo še cca. 40 minut na 170 stopinj Celzija. Če bi se nam biskvit na vrhu hotel preveč zapeči, ga pokrijemo z alu folijo.