fbpx

   Darilo nad 35€!

Košarica
€0.00

LCHF biskvitne rezine z malinami in maskarpone sirom

BISKVIT:

  • 3 jajca
  • 3 žlice razmaščene mandljeve moke Agona
  • 3 žlice sladila v prahu po želji
  • 1 žlica grškega jogurta
  • 1 žlička vinskega kamna
  • cca. 50 g svežih malin
  • 2 žlici mascarpone sira

POSTOPEK:
V posodo ubijemo jajca in ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov naredimo sneg in ga prihranimo za kasneje. V posodo z rumenjaki dodamo vse ostale sestavine za testo: mandljevo moko, sladilo, grški jogurt in vinski kamen.
Sestavine z električnim mešalcem zmešamo v homogeno zmes za testo.
V zmes s slaščičarsko lopatko postopoma in rahlo primešamo sneg.
Pekač obložimo s peki papirjem in vanj enakomerno razporedimo zmes testa in ga postavimo v predhodno ogreto pečico na 170 stopinj Celzija za cca. 3 do 4 minute, samo toliko, da se na vrhu naredi nežna skorjica, to bo preprečilo, da bi maline in maskarpone sir med peko potonilo na dno testa.
Pekač z na kratko predpečenim biskvitom vzamemo iz pečice in po testu razpredimo sveže malin in maskarpone sir. Maskarpone sir na testo polagamo z žličko in ga dodatno nič ne sladkamo.
Pekač vrnemo v pečico in pečemo še cca. 40 minut na 170 stopinj Celzija. Če bi se nam biskvit na vrhu hotel preveč zapeči, ga pokrijemo z alu folijo.

Pecivo
Nazaj
Italijanska lešnikova torta
Naprej
Bounty pecivo brez glutena
[]