fbpx

   Darilo nad 35€!

Košarica
€0.00

Bounty pecivo brez glutena

BISKVIT:

  • 6 jajc
  • 6 žlic zmletih orehov,lešnikov ali mandljev Agona
  • 6 žlic sladkorja
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 dcl mleka (za navlažitev)

KREMA:

  • 200g kokosovega nadeva Agona
  • 100g kokosove moke
  • 500g kisle smetane
  • 50g sladkorja
  • 2 dl sladke smetane

GLAZURA:

  • 140g temne čokolade
  • 6 žlic kokosovega olja

POSTOPEK:

  • Biskvit:
    Naredimo sneg iz beljakov.
    Rumenjake in sladkor penasto vmešamo. Dodamo lešnike in pecilni prašek. Rahlo vmešamo sneg. Pečemo na 170 stopinj 15-20 minut. Navlažimo z mlekom.
  • Krema:
    Stepemo sladko smetano in sladkor. Dodamo jima ostale sestavine in zmešamo. Kokosov nadev razporedimo po navlaženem biskvitu in postavimo v hladilnik.
  • Glazura:
    Manjšo posodo postavimo nad kozico s skoraj vrelo vodo. Dodamo razdrobljeno temno čokolado in olje ter ju stopimo. Čokoladno glazuro počasi prelijemo po ohlajenih kokosovih rezinah. Pecivo postavimo za čez noč ali nekaj ur nazaj v hladilnik. Pri rezanju si moramo vzeti čas, da nam strjena čokoladna glazura ne razpoka – rezine bodo tako lepše. Posujemo s kokosom in postrežemo.
Pecivo
Nazaj
LCHF biskvitne rezine z malinami in maskarpone sirom
Naprej
Bananine kocke brez moke
[]