Bounty pecivo brez glutena
BISKVIT:
- 6 jajc
- 6 žlic zmletih orehov,lešnikov ali mandljev Agona
- 6 žlic sladkorja
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 dcl mleka (za navlažitev)
KREMA:
- 200g kokosovega nadeva Agona
- 100g kokosove moke
- 500g kisle smetane
- 50g sladkorja
- 2 dl sladke smetane
GLAZURA:
- 140g temne čokolade
- 6 žlic kokosovega olja
POSTOPEK:
- Biskvit:
Naredimo sneg iz beljakov.
Rumenjake in sladkor penasto vmešamo. Dodamo lešnike in pecilni prašek. Rahlo vmešamo sneg. Pečemo na 170 stopinj 15-20 minut. Navlažimo z mlekom. - Krema:
Stepemo sladko smetano in sladkor. Dodamo jima ostale sestavine in zmešamo. Kokosov nadev razporedimo po navlaženem biskvitu in postavimo v hladilnik. - Glazura:
Manjšo posodo postavimo nad kozico s skoraj vrelo vodo. Dodamo razdrobljeno temno čokolado in olje ter ju stopimo. Čokoladno glazuro počasi prelijemo po ohlajenih kokosovih rezinah. Pecivo postavimo za čez noč ali nekaj ur nazaj v hladilnik. Pri rezanju si moramo vzeti čas, da nam strjena čokoladna glazura ne razpoka – rezine bodo tako lepše. Posujemo s kokosom in postrežemo.