Opis
Naši pripravljeni mešanici dodate samo vodo, spečete in že lahko uživate v odličnem kruhu brez glutena in s kar 50g beljakovin! Mešanica je kombinacija ekoloških sestavin brez glutena, jajc, žit in mlečnih izdelkov. Ima nizko vsebnost ogljikovih hidratov in je zato primerna za vse, ki pazijo na vnos ogljikovih hidratov. Priprava je super enostavna.
✔ Ekološka pridelava
✔ Brez laktoze
✔ Brez glutena
✔ Brez žitnih mok
✔ Brez jajc
✔ Primerno za vegane
✔ Primerno za diabetike
✔ Enostavna priprava
Z mešanico za peko kruha lahko spečemo odličen brezglutenski kruh z nizko vsebnostjo ogljikovih hidratov. Dodati moramo samo vodo! Mešanica je primerna tudi za pripravo štručk za burgerje!
Priprava
1. Pečico zagrejemo na 180 stopinj C (ventilator) oz. 200 stopinj C (gretje spodaj in zgoraj)
2. Vsebine vrečke stresemo v posodo
3. Dodamo 250 ml tople vode (20-25 stopinj C)
4. Dobro premešamo in pregnetemo (lahko tudi z mešalnikom z gnetilnimi nastavki)
5. Navlažimo roke in testo oblikujemo v malo štručko
6. Štručko položimo na pekač (obložen s papirjem za peko) in pustimo 10 minut
7. Pekač damo v pečico in pečemo približno 55 - 60 minut na srednji poziciji
8. Po končani peki ugasnemo pečico in pustimo kruh še 5 minut v pečici
9. Kruh pred rezanjem in serviranjem popolnoma ohladimo.
10. Hranimo v hladilniku. Kruh lahko tudi zamrznemo.