Opis
Razmaščena moka iz zlatega lanu se uporablja kot zdrava alternativa klasičnim žitnim mokam pri peki in kuhi. Vsebuje le 3,2g ogljikovih hidratov na 100g. Moka ima zelo nežen okus po oreščkih in ne vsebuje glutena. Uporablja se lahko tudi za zgostitev omak in juh.
✔ Razmaščena, fino mleta
✔ Ne vsebuje glutena
✔ Brez laktoze
✔ Primerno za vegane in vegetarijance
✔ 100 % naravne sestavine, brez dodatkov
✔ Nizka vsebnost ogljikovih hidratov
✔ Vsebuje zdrave maščobne kisline
✔ Visok delež vitaminov in mineralov
✔ Pripomore k boljši prebavi
Pri hladnem stiskanju lanenega olja nastane pogača, ki jo posušijo in fino zmeljejo. Tako nastane razmaščena moka zlatega lanu. Razmaščena moka zlatega lanu je brez glutena in skoraj ne vsebuje ogljikovih hidratov, zelo bogata pa je tudi z vitamini in minerali. Zlati lan je nežnega in nevtralnega okusa, zato je razmaščena moka iz zlatega lanu primerna za peko različnih sladic in peciva. Krasno se obnese tudi pri peki kruha, žemljic, pice, mafinov,… Ker vsebuje veliko vlaknin, je potrebno pri peki dodati malo več tekočine. Razmaščena moka iz zlatega lanu ima visoko vezivno sposobnost, kar pride prav za zgoščevanje raznih omak, golažev, juh,…