Opis
Razmaščena sončnična moka se uporablja kot zdrava alternativa klasičnim žitnim mokam pri peki in kuhi. Uporabite jo lahko na enak način kot na primer razmaščeno mandljevo moko. Sončnična moka je idealna alternativa za ljudi z alergijami na oreščke.
✔ Ekološka pridelava
✔ Razmaščena, fino mleta
✔ Brez glutena
✔ Primerno za vegane in vegetarijance
✔ 100 % naravne sestavine, brez dodatkov
✔ Brez GSO
✔ Nizka vsebnost ogljikovih hidratov
✔ Vsebuje zdrave maščobne kisline
✔ Visok delež vitaminov in mineralov
✔ Visok delež beljakovin
Razmaščeno sončnično moko pridobijo tako, da sončnična semena hladno stisnejo in izločijo olje. Potem jih zmeljejo v fino moko. Moka ima izjemno hranilno sestavo in ne vsebuje glutena. Sončnična moka je nevtralnega okusa in tako primerna za vse vrste peciv. Z uporabo sončnične namesto navadne moke spremenimo hranilno vrednost jedi tako, da je bogatejša z beljakovinami in vlakninami, ima pa tudi nizek glikemični indeks. Sončnična moka vsebuje klorofil, ki lahko reagira s pecilnim praškom, zato lahko pecivo dobi rahlo zeleno barvo. Nič narobe brez skrbi! Obarvanje ne vpliva na okus in kvaliteto jedi!