Opis
Razmaščena fino mleta mandljeva moka se uporablja kot zdrava alternativa žitni moki, pri peki in kuhi. Ker ne vsebuje glutena je nadvse primerna tudi za uporabo v brezglutenskem pecivu, vafljih, palačinkah, biskvitu, piškotih, cmokih, štručkah, kruhu.
✔ Ekološka pridelava
✔ Razmaščena, fino mleta
✔ Brez glutena
✔ Primerno za vegane in vegetarijance
✔ 100 % naravne sestavine, brez dodatkov
✔ Brez GSO
✔ Nizka vsebnost ogljikovih hidratov
✔ Vsebuje zdrave maščobne kisline
✔ Visok delež vitaminov in mineralov
✔ Ima nizek glikemični indeks
Pridobivajo jo tako, da hladno stisnejo zmlete mandlje, pri čemer nastane olje in mandljeva pogača, ki je bogata z vlakninami in beljakovinami. Pri finem mletju in sejanju pogače nastane razmaščena fino mleta mandljeva moka.
Razmaščena mandljeva moka je zdrava alternativa pšenični moki, saj je bogata z beljakovinami, vlakninami, hkrati pa ima nizek glikemični indeks in malo kalorij. Z razmaščeno mandljevo moko lahko v celoti nadomestimo pšenično moko pri peki in kuhi. Paziti je potrebno edino pri razmerju. Ker ne vsebuje glutena, ter ima slabo vezivno sposobnost v pecivu in kruhu, se priporoča kot dodatek kakšna žlička mletega tropotca (psyllum) ali xantana. Razmaščena mandljeva moka ima visok delež vlaknin in se pri peki obnaša rahlo drugače od klasične pšenične moke. Nase veže več tekočine, zato je treba recepte v tem pogledu rahlo prilagoditi. Lahko dodamo več tekočine ali pa tekočino nadomestimo z dodatnim jajcem.
Pri peki 60g razmaščena mandljeva moka nadomesti približno 100g navadne pšenične moke.
Hraniti v hladnem, temnem in suhem prostoru. Rok uporabe izdelka je označen na embalaži.
Država izvora: EU
Recepte najdete na naši fb in ig strani.