Opis
BIO krompirjeve vlaknine pridobivajo iz ekološkega krompirja, ki mu v procesu mletja odvzamejo škrob in ostanejo samo še vlaknine, ki imajo izredno vezivno sposobnost vode. Razlika med krompirjem in krompirjevimi vlakninami je seveda v hranilni vrednosti in vsebnosti ogljikovih hidratov. Krompirjeve vlaknine vsebujejo samo okoli 10 g ogljikovih hidratov na 100 g izdelka. Imajo izredno sposobnost vezave vode oziroma tekočin. To pomeni, da so idealen nadomestek žitni moki pri zgoščevanju omak, golažev, zelenjavnih juh … Super se obnesejo pri peki kruha, biskvitov, rulad … Saj s svojo vezivno sposobnostjo pripomorejo k rahlosti končnega izdelka. Lahko jih dodamo raznim zelenjavnim pirejem ali uporabimo kot dodatek pri izdelavi njokov, domačih testenin ali cmokov brez žitne moke. Ne vsebujejo glutena. Z dodatkom krompirjevih vlaknin se lahko izboljša konsistenca in tekstura vsakega brezglutenskega, testa ali jedi.
UPORABA:
BIO krompirjeve vlaknine se uporablja za kuho nizkohidratnih in brezglutenskih jedi, peko kruha in peciva. Imajo visoko stopnjo vpojnosti, zato so idealne za zgoščevanje omak, juh in delujejo kot vezivo.
✔ Brez glutena
✔ Brez škroba
✔ Nizka vsebnost OH
✔ Visoko vpojne vlaknine
✔ Ekološka pridelava
✔ Visoka vsebnost vlaknin
✔ Nizek glikemični indeks
✔ Primerno za vegane in vegaterijance
✔ 100% naravne sestavine brez dodatkov
✔ Primeren izdelek za LCHF in KETO način prehranjevanja
Hraniti v hladnem, temnem in suhem prostoru. Rok uporabe izdelka je označen na embalaži.
Recepte najdete na naši Facebook in Instagram strani.